Vagrant up - - provision issue

I tried taking this class in the past.

I cleaned up the environment.

I’m having trouble starting the virtual machine.

C:\Users\DHXPS>cd m103

C:\Users\DHXPS\m103>dir
Volume in drive C is OS
Volume Serial Number is DEA5-C61B

Directory of C:\Users\DHXPS\m103

10/19/2018 03:00 PM .
10/19/2018 03:00 PM …
10/19/2018 03:00 PM m103-vagrant-env
0 File(s) 0 bytes
3 Dir(s) 412,950,585,344 bytes free

C:\Users\DHXPS\m103>cd m103-vagrant-env

C:\Users\DHXPS\m103\m103-vagrant-env>vagrant up --provision
Bringing machine ‘mongod-m103’ up with ‘virtualbox’ provider…
==> mongod-m103: Importing base box ‘ubuntu/trusty64’…
==> mongod-m103: Matching MAC address for NAT networking…
A VirtualBox machine with the name ‘mongod-m103’ already exists.
Please use another name or delete the machine with the existing
name, and try again.

C:\Users\DHXPS\m103\m103-vagrant-env>vagrant status
Current machine states:

mongod-m103 poweroff (virtualbox)

The VM is powered off. To restart the VM, simply run vagrant up

C:\Users\DHXPS\m103\m103-vagrant-env>vagrant up
Bringing machine ‘mongod-m103’ up with ‘virtualbox’ provider…
A VirtualBox machine with the name ‘mongod-m103’ already exists.
Please use another name or delete the machine with the existing
name, and try again.

C:\Users\DHXPS\m103\m103-vagrant-env>

If you open Virtual box do you see a mongod-m103 with a different path? i.e. settings > shared folder match the path you expect?

If you see a machine I’d try discarding it and trying again.

image

image

1 Like