Unable to "vagrant up" on a mac, reboot: did not fix too

These logs are after reboot, first time logs were bigger as some parts of the install went through. Please review and help:

HS-TouchPro:university/m103/m103-vagrant-env/> vagrant up
/opt/vagrant/embedded/gems/2.2.4/gems/vagrant-2.2.4/lib/vagrant/util/which.rb:37: warning: Insecure world writable dir /usr/local/bin in PATH, mode 040777
Bringing machine ‘mongod-m103’ up with ‘virtualbox’ provider…
==> mongod-m103: Importing base box ‘ubuntu/trusty64’…
Progress: 90%There was an error while executing VBoxManage, a CLI used by Vagrant
for controlling VirtualBox. The command and stderr is shown below.

Command: [“import”, “/Users/harry_singh/.vagrant.d/boxes/ubuntu-VAGRANTSLASH-trusty64/20190409.0.0/virtualbox/box.ovf”, “–vsys”, “0”, “–vmname”, “ubuntu-cloudimg-trusty-vagrant-amd64_1555297069551_85793”, “–vsys”, “0”, “–unit”, “9”, “–disk”, “/Users/harry_apple/VirtualBox VMs/ubuntu-cloudimg-trusty-vagrant-amd64_1555297069551_85793/box-disk1.vmdk”]

Stderr: 0%…10%…20%…30%…40%…50%…60%…70%…80%…90%…100%
Interpreting /Users/harry_singh/.vagrant.d/boxes/ubuntu-VAGRANTSLASH-trusty64/20190409.0.0/virtualbox/box.ovf…
OK.
0%…
Progress state: NS_ERROR_INVALID_ARG
VBoxManage: error: Appliance import failed
VBoxManage: error: Code NS_ERROR_INVALID_ARG (0x80070057) - Invalid argument value (extended info not available)
VBoxManage: error: Context: “RTEXITCODE handleImportAppliance(HandlerArg *)” at line 957 of file VBoxManageAppliance.cpp

Couple of observations:

  1. I realized later that you say I need virtual box 5.1. However, 5.1 refuses to run on my version of OSX (10.14.4)
  2. Virtual box 6.x does run on my computer, but I guess it may not be compatible

So how can I progress and get vagrant up?

What is the output when you run below commands:

vagrant ssh

And

vagrant global-status

Please share.

I am using 10.14.4, I have Virtual Box 5.2.14, its working fine and have not checked compatibility with 6.x version yet.

Also, check this link for the import error:

Kanika

Thanks kanikasingla, I was able to get vagrant running by
a) changing my environment to be just like yours : OS 10.14.4, Virtual Box 5.2.14
b) Updating my Virtual Box Preference : it was pointing to a user that was already removed from my computer: I suspect I installed Virtual box earlier either for mongo training or some other purpose and it had crude left over.

I still get sporadic errors when doing vagrant up but I think they are temporary network issues also discussed in other threads. When the shell comes up, I see the following (output of both commands you requested): I think it is ok so ok to close the question, but if you do see something funny, do let me know. Thanks !!

university/m103/m103-vagrant-env/> vagrant ssh
/opt/vagrant/embedded/gems/2.2.4/gems/vagrant-2.2.4/lib/vagrant/util/which.rb:37: warning: Insecure world writable dir /usr/local/bin in PATH, mode 040777
Welcome to Ubuntu 14.04.6 LTS (GNU/Linux 3.13.0-168-generic x86_64)

System information as of Mon Apr 15 18:37:59 UTC 2019

System load: 0.15 Processes: 89
Usage of /: 3.6% of 39.34GB Users logged in: 0
Memory usage: 6% IP address for eth0: 10.0.2.15
Swap usage: 0% IP address for eth1: 192.168.103.100

Graph this data and manage this system at:
https://landscape.canonical.com/

0 packages can be updated.
0 updates are security updates.

Last login: Mon Apr 15 18:37:44 2019 from 10.0.2.2

university/m103/m103-vagrant-env/> vagrant global-status
id name provider state directory

2fda4d4 mongod-m103 virtualbox running /Users/harry_singh/university/m103/m103-vagrant-env

The above shows information about all known Vagrant environments
on this machine. This data is cached and may not be completely
up-to-date (use “vagrant global-status --prune” to prune invalid
entries). To interact with any of the machines, you can go to that
directory and run Vagrant, or you can use the ID directly with
Vagrant commands from any directory. For example:
“vagrant destroy 1a2b3c4d”

However, now I get no output from validate_box. It says:
vagrant@m103:~$ validate_box
validate_box: command not found

Hi Harry_38764,

Run below command to download the validators:

    download_validators

Or you can download files from here: Download Validation files

Kanika