Unable to start vagrant on windows

HI all
I am unable to start vagrant on my windows machine.Getting below error.
Can anyone please help me solve the issue.Thanks in advacne.
C:\m103-vagrant-env> vagrant up
Bringing machine ‘mongod-m103’ up with ‘hyperv’ provider…
==> mongod-m103: Verifying Hyper-V is enabled…
==> mongod-m103: Verifying Hyper-V is accessible…
==> mongod-m103: Box ‘ubuntu/trusty64’ could not be found. Attempting to find and install…
mongod-m103: Box Provider: hyperv
mongod-m103: Box Version: >= 0
==> mongod-m103: Loading metadata for box ‘ubuntu/trusty64’
mongod-m103: URL: https://vagrantcloud.com/ubuntu/trusty64
The box you’re attempting to add doesn’t support the provider
you requested. Please find an alternate box or use an alternate
provider. Double-check your requested provider to verify you didn’t
simply misspell it.

If you’re adding a box from HashiCorp’s Vagrant Cloud, make sure the box is
released.

Name: ubuntu/trusty64
Address: https://vagrantcloud.com/ubuntu/trusty64
Requested provider: [:hyperv]

Hi @Ashish_85066,

Please try the following command to bring up your virtual machine:

vagrant up --provider hyperv

Let me know, if it helps.

Thanks,
Sonali

Thanks Sonali
But still facing the same issue.
PS C:\Users\Ashish\Downloads\m103-vagrant-env> vagrant up --provider hyperv
Bringing machine ‘mongod-m103’ up with ‘hyperv’ provider…
==> mongod-m103: Verifying Hyper-V is enabled…
==> mongod-m103: Verifying Hyper-V is accessible…
==> mongod-m103: Box ‘ubuntu/trusty64’ could not be found. Attempting to find and install…
mongod-m103: Box Provider: hyperv
mongod-m103: Box Version: >= 0
==> mongod-m103: Loading metadata for box ‘ubuntu/trusty64’
mongod-m103: URL: https://vagrantcloud.com/ubuntu/trusty64
The box you’re attempting to add doesn’t support the provider
you requested. Please find an alternate box or use an alternate
provider. Double-check your requested provider to verify you didn’t
simply misspell it.

If you’re adding a box from HashiCorp’s Vagrant Cloud, make sure the box is
released.

Name: ubuntu/trusty64
Address: https://vagrantcloud.com/ubuntu/trusty64
Requested provider: [:hyperv]
PS C:\Users\Ashish\Downloads\m103-vagrant-env>

Do I need to modify anything in Vagrantfile ?

Hi @Ashish_85066,

Please check the following links to resolve this issue:

Edit: Also, please check if your vagrant file is similar to the one mentioned in the following post:

You can also try reinstalling vagrant.

Please let me know, if you have any questions.

Thanks,
Sonali

Thanks for reply.
Now I am facing below error
PS C:\Users\Ashish\Downloads\m103-vagrant-env> vagrant up --provider virtualbox
Bringing machine ‘mongod-m103’ up with ‘virtualbox’ provider…
==> mongod-m103: Clearing any previously set forwarded ports…
==> mongod-m103: Clearing any previously set network interfaces…
==> mongod-m103: Preparing network interfaces based on configuration…
mongod-m103: Adapter 1: nat
mongod-m103: Adapter 2: hostonly
==> mongod-m103: Forwarding ports…
mongod-m103: 22 (guest) => 2222 (host) (adapter 1)
==> mongod-m103: Running ‘pre-boot’ VM customizations…
==> mongod-m103: Booting VM…
There was an error while executing VBoxManage, a CLI used by Vagrant
for controlling VirtualBox. The command and stderr is shown below.

Command: [“startvm”, “7c475cea-2dc1-4913-b740-4a7945713e00”, “–type”, “headless”]

Stderr: VBoxManage.exe: error: The native API dll was not found (C:\Windows\system32\WinHvPlatform.dll) (VERR_NEM_NOT_AVAILABLE).
VBoxManage.exe: error: AMD-V is not available (VERR_SVM_NO_SVM)
VBoxManage.exe: error: Details: code E_FAIL (0x80004005), component ConsoleWrap, interface IConsole
PS C:\Users\Ashish\Downloads\m103-vagrant-env>

Looks like virtualbox is not installed.