Got below error while trying to setup

mongod: no process found
./set_up_building_index_in_foreground.sh: line 6: mlaunch: command not found
MongoDB shell version v3.4.2
connecting to: mongodb://127.0.0.1:30000/
2020-01-25T19:32:53.694+0000 W NETWORK [thread1] Failed to connect to 127.0.0.1
:30000, in(checking socket for error after poll), reason: Connection refused
2020-01-25T19:32:53.695+0000 E QUERY [thread1] Error: couldn’t connect to ser
ver 127.0.0.1:30000, connection attempt failed :
connect@src/mongo/shell/mongo.js:237:13
@(connect):1:6
exception: connect failed
2020-01-25T19:33:16.776+0000 […] m312.employees0B/395M
B (0.0%)
2020-01-25T19:33:17.292+0000 […] m312.employees0B/395M
B (0.0%)
2020-01-25T19:33:17.294+0000 Failed: error connecting to db server: no reacha
ble servers
2020-01-25T19:33:17.295+0000 imported 0 documents
vagrant@m312:/shared$ mongod
2020-01-25T19:36:03.470+0000 I CONTROL [initandlisten] MongoDB starting : pid=2

Hi @ARULAMUTHAN_97759,

Looks like you have resolved the issue as you have successfully completed the course :clap:

Please let me know, if you still have any doubts/questions.

Thanks,
Sonali

@Sonali_Mamgain

what was the solution to @ARULAMUTHAN_97759 question 14 days earlier ?

I do not see it in the solution trail and i am hitting similar issue.

I did apply the mtools.sh script fron Ch2 and still getting errors while running setup… script for ch3 labs.

TA,

Samir

Are you sure that you’re getting the exact same error? Let’s see a screenshot.