Compass Find() query not working in the server CLI

I created a successful query in Compass and copied the quetry to mongo cli on the server and found an error

Error: error: {
        "ok" : 0,
        "errmsg" : "unknown operator: $text",
        "code" : 2,
        "codeName" : "BadValue"
}

CompassFilter2

>  db.blogpost.getIndexes()
[
        {
                "v" : 2,
                "key" : {
                        "_id" : 1
                },
                "name" : "_id_",
                "ns" : "mlm.blogpost"
        },
        {
                "v" : 2,
                "key" : {
                        "_fts" : "text",
                        "_ftsx" : 1
                },
                "name" : "Blog_TextIndex",
                "ns" : "mlm.blogpost",
                "weights" : {
                        "body" : 2,
                        "title" : 1
                },
                "default_language" : "english",
                "language_override" : "language",
                "textIndexVersion" : 3
        },
        {
                "v" : 2,
                "key" : {
                        "title" : 1
                },
                "name" : "title",
                "ns" : "mlm.blogpost"
        },
        {
                "v" : 2,
                "key" : {
                        "dateUpdated" : 1
                },
                "name" : "dateUpdated",
                "ns" : "mlm.blogpost"
        }
]

How does the two environments be able to produce a different result?