Can't get vagrant running on Windows 10 professional 64Bit

This is what I’m getting. Have tried all ways. Help appreciated.

C:\Users\Andy>cd dev\mongo\university\m103\m103-vagrant-env

C:\Users\Andy\Dev\mongo\university\m103\m103-vagrant-env>vagrant up --provision
Bringing machine ‘mongod-m103’ up with ‘virtualbox’ provider…
==> mongod-m103: Importing base box ‘ubuntu/trusty64’…
==> mongod-m103: Matching MAC address for NAT networking…
==> mongod-m103: Setting the name of the VM: mongod-m103
==> mongod-m103: Clearing any previously set forwarded ports…
==> mongod-m103: Clearing any previously set network interfaces…
==> mongod-m103: Preparing network interfaces based on configuration…
mongod-m103: Adapter 1: nat
mongod-m103: Adapter 2: hostonly
==> mongod-m103: Forwarding ports…
mongod-m103: 22 (guest) => 2222 (host) (adapter 1)
==> mongod-m103: Running ‘pre-boot’ VM customizations…
==> mongod-m103: Booting VM…
There was an error while executing VBoxManage, a CLI used by Vagrant
for controlling VirtualBox. The command and stderr is shown below.

Command: [“startvm”, “24fb2d1c-6a67-47d7-8ea6-ba08371e314a”, “–type”, “headless”]

Stderr: VBoxManage.exe: error: (VERR_NEM_MISSING_KERNEL_API).
VBoxManage.exe: error: VT-x is not available (VERR_VMX_NO_VMX)
VBoxManage.exe: error: Details: code E_FAIL (0x80004005), component ConsoleWrap, interface IConsole

C:\Users\Andy\Dev\mongo\university\m103\m103-vagrant-env>

Please check this link

Vagrant up error in windows 10

Hi @Andrew_02291,

I hope you found the link shared by @Ramachandra_37567 helpful. As I can see, you have successfully setup your vagrant environment.

Please let me know if you are still facing any issue.

Thanks,
Shubham Ranjan
Curriculum Services Engineer