Cannot connect to Lab cluster

Hi, I am trying to connect to the Cluster provided in M121 lab exercise.

mongo “mongodb://cluster0-shard-00-00-jxeqq.mongodb.net:27017,cluster0-shard-00-01-jxeqq.mongodb.net:27017,cluster0-shard-00-02-jxeqq.mongodb.net:27017/aggregations?replicaSet=Cluster0-shard-0” --authenticationDatabase admin --ssl -u m121 -p aggregations --norc

This is the response i receive from shell:

connecting to: mongodb://cluster0-shard-00-00-jxeqq.mongodb.net:27017,cluster0-shard-00-01-jxeqq.mongodb.net:27017,cluster0-shard-00-02-jxeqq.mongodb.net:27017/aggregations?authSource=admin&gssapiServiceName=mongodb&replicaSet=Cluster0-shard-0
2019-06-21T13:25:42.622+0900 I NETWORK [js] Starting new replica set monitor for Cluster0-shard-0/cluster0-shard-00-00-jxeqq.mongodb.net:27017,cluster0-shard-00-01-jxeqq.mongodb.net:27017,cluster0-shard-00-02-jxeqq.mongodb.net:27017
2019-06-21T13:25:52.777+0900 W NETWORK [js] Unable to reach primary for set Cluster0-shard-0
2019-06-21T13:25:52.777+0900 I NETWORK [js] Cannot reach any nodes for set Cluster0-shard-0. Please check network connectivity and the status of the set. This has happened for 1 checks in a row.
2019-06-21T13:26:08.298+0900 W NETWORK [js] Unable to reach primary for set Cluster0-shard-0
2019-06-21T13:26:08.298+0900 I NETWORK [js] Cannot reach any nodes for set Cluster0-shard-0. Please check network connectivity and the status of the set. This has happened for 2 checks in a row.

*** It looks like this is a MongoDB Atlas cluster. Please ensure that your IP whitelist allows connections from your network.

2019-06-21T13:26:08.318+0900 E QUERY [js] Error: connect failed to replica set Cluster0-shard-0/cluster0-shard-00-00-jxeqq.mongodb.net:27017,cluster0-shard-00-01-jxeqq.mongodb.net:27017,cluster0-shard-00-02-jxeqq.mongodb.net:27017 :
connect@src/mongo/shell/mongo.js:344:17
@(connect):2:6
exception: connect failed

I am on my company mac.
Could someone help me what the issue could be?

@naridnevahgar

Can you reach Atlas at all? Go to https://www.mongodb.com/cloud/atlas and see if you can connect and set up a free cluster on your own. Post back here how that works for you and we’ll try to help you connect to the cluster for M121. Good luck.

Hi @DHz,
I tried as suggested. Facing the same trouble for my cluster as well.

mongo “mongodb+srv://rs-fpjmn.mongodb.net/test” --username raghav

@naridnevahgar

For your cluster, did you whitelist your IP address? If so, and you still cannot connect, are you behind a proxy, or a firewall or using a VPN?

i am facing the same issue…

@Arghyadeep_40252

Meaning that you have created a new cluster that you own on Atlas and cannot connect to that? or that you simply cannot correctly connect to the cluster provided in the class?

I am also having the same issue, some minutes ago,it was working just fine